Over Fijn Bevallen

In 2008 was Minke Boxma één van de vijf eerste HypnoBirthing-docenten in Nederland.

‘Ik ben moeder van vier prachtige kinderen: Amke (2000), Evie (2001), Berend en Maarten (2005). Het waren allemaal redelijk vlotte geboortes van ongeveer 8 uur. Ik realiseerde me meer en meer hoezeer niet alleen je eigen mindset, maar ook de omstandigheden en je omgeving van enorm belang zijn voor het geboorteproces. In de loop der jaren leidde ik mijzelf autodidactisch op en verwierf zo de kennis die ik graag had gehad vóórdat ik mijn kinderen kreeg en niet pas daarna. Ik gun het jou dat jij deze wetenswaardigheden wel van te voren tot je kunt nemen.

Ik vind het jammer om te zien dat de geboorte van een baby in onze maatschappij vaak wordt benaderd als een onnatuurlijke, pijnlijke en gevaarlijke situatie, zodat de geboorte voor sommige baby’s en hun ouders uitdraait op een, vaak onnodige, traumatische ervaring.
Zelf geloof ik dat je als moeder bent geschapen voor het soepel kunnen baren van een gezonde en blije baby en dat je alles wat je hiervoor nodig hebt zelf binnen handbereik hebt. Het is zonde om deze enorme rijkdom onbenut te laten!

Ik heb lang gezocht naar een middel om mijn kennis mee over te dragen en waarmee ouders ervoor kunnen zorgen dat ze goed voorbereid en met blijde zin het mooie en intieme geboorte-avontuur tegemoet kunnen gaan, en met een goed gevoel de kraamweken kunnen doorbrengen, zodat de van nature hechte band tussen de ouders en hun baby ongeschonden blijft.
HypnoBirthing en begeleiding op maat  zijn voor mij de perfecte middelen om jullie te helpen met het realiseren van een positieve geboorte- en kraamervaring voor jullie baby en jullie zelf.

Als HypnoBirthing-practitioner ben ik opgeleid door Mickey Mongan ‘herself’ en verbonden aan het HypnoBirthing institute en aan HypnoBirthing- Nederland. 
Daarnaast ben ik hypnotherapeut, wat ik als een absolute verrijking ervaar bij mijn missie om jou zo goed mogelijk tot dienst te kunnen zijn. Hier is mijn andere website: HypnoCareSusteren  

Aangesloten bij het HypnoBirthing® Institute (Certificaat-nr 3114-08) en bij de Vereniging van HypnoBirthing® cursusleidersNederland.

Gecertificeerd in Psychosociale Medische Basiskennis(HBO-niveau) door Con amore.
Gecertificeerd Advanced Hypnose-coach bij een door The American Board of Hypnotherapy erkend opleidingscentrum: 
Response Opleidingen. 
Gecertificeerd HypnoBirthing® Fertility consultant.

Onderstaand filmpje dateert van 1-3- 2013 en betreft een interview met Minke Boxma van Fijn Bevallen door Veronique Hundscheid voor het Mama café Jolieke.

Let op: Het is bij het zoeken naar een voor jou geschikte docent erg belangrijk om er op te letten of iemand daadwerkelijk HypnoBirthing geeft of dat het iemand is die oneigenlijk gebruik maakt van deze naam.
Vraag daarom altijd naar iemands certificatienummer om er zeker van te zijn dat je de goede cursus ontvangt.

Informeer naar wat voor jullie mogelijk is