Lezing voor geboorteprofessionals

Lezing over HypnoBirthing voor verloskundigen, kraamzorg en ander personeel dat werkzaam is in de geboortezorg

Als professional, werkzaam in de geboortezorg, wil je graag dat ouders met plezier terug kijken op de geboorte van hun kind en op jullie samenwerking. Het is immers één van de belangrijkste gebeurtenissen uit hun leven en natuurlijk wil jij hen daar adequaat in bij kunnen staan. Echter is het ook belangrijk dat de bevalling een veilige en gezonde gebeurtenis wordt, zonder blijvende schade voor moeder en kind. Soms veroorzaakt dat een conflict. Bijvoorbeeld wanneer HypnoBirthing-ouders komen aanzetten met, tja… wat eigenaardige geboortewensen, die een totaal andere werkwijze van jou vragen en waar je op dat moment de toegevoegde waarde wellicht niet van inziet.

Om de relatie voor alle betrokkenen veilig en functioneel te houden is het voor jou als professional zeer nuttig om meer inzicht te vergaren in de filosofie van HypnoBirthing. Wanneer je meer inzicht hebt in het hoe en waarom van de geboortewensen van de ouders, wordt het voor jou ook makkelijker om te bepalen of deze wel zo nuttig en veilig zijn.

Werken met HypnoBirthing kent zo zijn voordelen:

  • Vrouwen die bevallen met deze methode kiezen minder vaak voor pijnstilling
  • Er treden minder vaak complicaties op en dus zijn er ook minder interventies nodig.
  • De bevalling verloopt gemiddeld sneller
  • De partners kijken met een positiever gevoel terug op hun bevalling en de moeders ontwikkelen minder vaak depressieve gevoelens.
  • De baby’s huilen gemiddeld minder vaak, slapen beter en hebben een betere borstvoedingsreflex.
  • Wees ervan overtuigd dat:
  • Deze vorm van zelfhypnose helemaal niks heeft te maken met Rasti Rostelli en dat de vrouwen volledig bij bewustzijn blijven net volledig aanspreekbaar zijn als vrouwen die hun partus zonder HypnoBirthing doen.

De lezing

Om de samenwerking tussen onze cursisten en hun zorgverleners te bevorderen heeft HypnoBirthing®-Nederland een lezing ontwikkeld, speciaal voor professionals in de geboortezorg. Dus voor verloskundigen, gynaecologen en ander verloskundig personeel, maar ook voor kraamverzorgenden en geboortecoaches zoals doula’s.

De accreditatie voor verloskundigen is 2.5 punt.

De kosten voor deze lezing in de praktijk van Fijn Bevallen zijn €35,- per persoon, inclusie koffie / thee.

Het begint om 9.30 en eindigt om 12.00. Kijk op de agenda op de HypnoBirthing-pagina wanneer de eerstvolgende lezing plaats gaat vinden

Neem contact op om je op te geven of om mij uit te nodigen.

Na het bijwonen van deze lezing heb je niet alleen meer inzicht in de filosofie en methodes van HypnoBirthing verworven, maar ook middelen in handen waarmee je jouw HypnoBirthing-cliënten nog beter kunt ondersteunen.

Alvast wat te lezen:

HypnoBirthing in Het Tijdschrift Voor Verloskundigen

HypnoBirthing in Nataal

Uitkomsten enquête USA van 2005 tot 2010, deel 12 en 3

Informeer naar wat voor jullie mogelijk is