Geboorte van een meisje

In mijn zwangerschap heb ik altijd met een vertrouwd en nieuwsgierig gevoel gekeken naar mijn bevalling. Ik dacht als anderen het kunnen, kan ik het ook… hoe dichterbij de bevalling kwam hoe spannender het wel werd.

Mijn bevalling is heel vlug gegaan. In 7 uur tijd is onze dochter geboren. Het ging allemaal zo snel dat ik thuis ben bevallen. Vooraf was de planning om naar het ziekenhuis te gaan, maar toen de verloskundige bij ons was, gaf ze aan dat ik al bijna volledig open was en dat het voor mij fijner zou zijn om thuis te bevallen en de reis mezelf te besparen. Hier heb ik absoluut geen spijt van!

Hypnobirthing vond en vind ik een fijne manier om je voor te bereiden op wat er allemaal gaat komen tijdens een bevalling. Ik heb uiteindelijk niet alles precies gevolgd zoals in de cursus beschreven is, maar ik weet wel zeker dat hypnobirthing heeft bijgedragen in de rust die ik had en het vertrouwen in mijn lichaam en mijn kindje. De ademhaling was voor mij erg fijn en paste erg bij hoe ik mijn golvingen op wilde vangen. Aan het eind heb ik het naar beneden ademen en persen gecombineerd zoals het op dat moment natuurlijk voelde.

Anoniem

Informeer naar wat voor jullie mogelijk is