Geboorte van Veerle

Ik kende alleen maar angst als het over geboorte en bevalling ging.
Wat ik belangrijk vond was om deze angst onder ogen te zien en er in ieder geval iets mee te doen, in eerste instantie voor de baby, zodat ik haar rustig en vredig in deze wereld geboren kon laten worden. En natuurlijk ook voor mezelf om nu met angst je bevalling tegemoet te zien is niet een erg prettig voorruitzicht en zeker niet goed voor de gemoedstoestand tijdens de zwangerschap.
Via een klant ben ik in aanraking gekomen met hypnobirthing zij was er erg enthousiast en dat heeft mij ook geraakt, zeker voor mijn angst voor de pijn te overwinnen.
Ik wilde het liefst in het ziekenhuis bevallen met een ruggeprik, maar de cursus heeft me zoveel opgeleverd, dat angst plaatsmaakte voor vertrouwen zelfverzekerdheid en kracht.
We hadden inmiddels een bevallingsbad gekocht en was er van overtuigd om een waterbevalling thuis te doen, dit leek met het mooiste wat ik de baby kon geven, een mooie overschakeling van de baarmoeder door het water geboren laten worden. Maar door langdurig gebroken vliezen werdt de geboorte een medische indicatie en moest naar het ziekenhuis. Overgeleverd aan alle medische toeters en bellen. heb ik me helemaal over kunnen geven en kende geen angst, paniekaanvallen, ik ben gedurende de hele bevalling de rust zelve geweetst.
En wat betreft "pijn" ik had niet eens de behoeft aa n een ruggeprik, ik had al 8 cm ontsluiting zonder echt 'pijn' te hebben gevoeld, het was een bepaalde druk, maar geen pijn, dat was erg bemoedigend.
Ik heb zeker ondanks alle medische maatregelen die ze hebben moeten treffen geen perfecte hypnobirthing gehad zoals we deze gepland hebben, maar wel een hele fijne zwangerschap en bevalling vol vertrouwen en rust.

Dank je wel Minke voor je begleiding, het heeft ons veel opgeleverd.
Door de rust en die ik al die tijd heb gevoeld heeft onze dochter toch een mooie geboorte gekregen. de bevalling heeft alles bij elkaar 36 uur geduurt, maar Veerle heeft het zo goed gedaan!
Ze was en is een heerlijk tevreden kindje met heldere open ogen toen ze geboren werdt en haar hartslag is continue hetzelfde gebleven tijdens haar reis, geen stress. en dat is ons grootste kado!