Geboorte van Sijbrand

Ondanks dat ik eigenlijk wat te weinig had geoefend met de hypnobirthing, heeft het me toch zeker geholpen tijdens de bevalling. Ik merkte in de ochtend al dat Sijbrand zich aankondigde, maar schatte ’s avonds in dat het nog zeker tot de volgende ochtend zou duren tot de geboorte. Om nog zoveel mogelijk uit te rusten ben ik vroeg naar bed gegaan en heb ik dankzij de visualisaties en ontspanningsoefeningen nog geslapen tot half twee (tussen de weeen/golvingen door). Toen braken de vliezen en hebben we de oppas gebeld om onze oudste zoon op te halen (die lag namelijk nog lekker tussen ons in te slapen). Ik merkte al gauw dat we toch ook de verloskundige moesten bellen omdat het steeds sneller leek te gaan. Onze zoon werd om kwart over twee opgehaald en tien minuten later kwam de verloskundige binnen, nog net op tijd om Sijbrand op te vangen. Op een heftig laatste half uur na – een echt ontspannen geboorte en een hele bijzondere ervaring!
Groetjes,
Brechtje