Geboorte van Daniël

Mijn HypnoBirthing

16 mei ik ben nu 41 weken en 2 dagen zwanger. Om ons gehuurde bad niet ongebruikt te laten vertrekken, laten we hem vollopen en duiken er nog even in met onze dochters. Ik heb al dagen last van voor/oefenweeën en heb gelezen dat een bad stimulerend kan werken, dus wie weet. Onze dochters liggen op bed en beneden overvalt mij de eerste echte wee, ik word hondsberoerd en moet naar de wc. Ik draag mijn partner op om mijn zussen en verloskundige te bellen, want dit gaat hard. Ik neig naar paniek, dit gaat mij nooit lukken zo. Mijn partner stuurt mij het bad in en daar kom ik weer wat tot rust, ik kan me beter concentreren en zo ook ontspannen. Dat is beter, ik concentreer mij op de ademhalingsoefening en de ontspanningsoefening klinkt op de achtergrond. Zo kan ik het wel, dit is te doen. De verloskundige controleert op mijn verzoek de ontsluiting, ik zit al op 4 cm. Op bed lijkt het even prettig, maar al gauw niet meer. Gesteund door mijn partner op naar de douche, ook daar hou ik even vol, maar ook dat is mijn plek niet. Terug naar het bad, jaaaa lekker, daar kan ik goed ontspannen. Ik zit eerst een tijdje voorover zodat ik me goed kan afsluiten, daarna ga ik zitten tegen de rand van het bad en mijn partner buiten het bad achter mij. Ik merk dat ik zo goed kan ontspannen, de tijd glijd langs mij heen, zo samen is het heerlijk. Af en toe steekt de paniek weer de kop op, maar met de oefeningen is dat goed weg te drukken en ontspan ik weer. Na verloop van tijd helpt de ademhalingstechniek naar de buik ademen niet meer en begin ik het kindje naar beneden te ademen dat is weer beter, maar ook dat werkt op den duur niet zo goed meer, ik laat de verloskundige en mijn zussen roepen. Ja hoor volledige ontsluiting, ik pers afwisselend mee en soms lukt het weer naar beneden te ademen, maar soms ook niet. En dan schiet ons kindje het water in, wauw. Ik pak hem gauw over van de verloskundige en samen met mijn partner zijn we in de wolken!! Wauw dat ging sn el en wat een prachtig jongetje! Wat een super Hypnobirthing. Ik ben in 3,5 uur bevallen, dat was heftig, maar dankzij alle oefeningen heel goed te doen, het was een prachtige ervaring.
Helaas kreeg ik na de bevalling een nabloeding, ik moest naar het ziekenhuis en ben daar onder narcose gecuretteerd. Ook tijdens mijn rit in de ambulance en in het ziekenhuis heb ik veel aan de cursus gehad. Ik kon het allemaal goed loslaten en over me heen laten komen, waardoor ik rustig bleef en vertrouwen hield. Dank je wel Minke.